Illes Lofoten

Arxipièlag noruec, multitud d'illes, paisatge singular, altes muntanyes, fiords, platges, petits pobles i natura canviant.
El paisatge de l'arxipièlag de les Lofoten és espectacular amb una geografia tallada pels fiords, altes muntanyes, cims, congostos sobre el mar i platges d'una increïble sorra blanca. La natura encara es manté força verge, el clima és molt canviant, amb uns cels gairebé irreals.

Estiu

A l’estiu l’illa es cobreix de verd i de flors, la llum solar és inacabable, les nits molt curtes, les postes de sol espectaculars i els pobles pesquers resten gairebé aturats com adormits.

Illes Lofoten

Hivern

Personalment crec que és la millor època per conèixer les illes Lofoten. Els hiverns són freds però malgrat estar damunt del Cercle Polar, són ben suportables. L’illa es cobreix de blanc amb dies molt curts i una llum rasant que perllonga l’hora daurada. Els pobles pesquers es desperten oferint una activitat frenètica amb la pesca del bacallà. I a les llargues nits els cels vesteixen les millors gales oferint les fascinants llums del nord (aurores boreals).

Pobles

A l’arxipièlag de les Lofoten hi trobem petits i encantadors pobles de pescadors, com sortits d’un conte que es dediquwn a la pesca del bacallà, Els habitages construïts amb pilars de fusta damunt del mar són d’un color vermell intens i trobem boniques cases gairebé perdudes  per totes les illes. Els pobles són molt bonics, les esglèsies de fusta i destaquen les encavallades de fusta on pengen i assequen els bacallans al sol.
.