Islàndia 

Illa volcànica de l'aigua, el foc i el gel, clima extrem,  paisatges molt variats, amb forts contrastos d'una bellesa increïble a qualsevol època de l'any. A l'hivern el gel i amb el desglaç l'aigua, són els màxims protagonistes. El subsòl de l'illa amb 30 volcans actius té una gran activitat geotèrmica.

Thingvellir

A Logber (Roca de la Llei) es va celebrar el primer Parlament del món i va nèixer la República d’Islàndia. La geologia de Thingvellir és singular on convergeixen les dues plaques tectòniques (euroasiàtica i norteamericana) en moviment i que es separen lentament. El paisatge és molt bonic amb fisures geològiques, el riu i el llac Pingvallavatn

Fjaðrárgljúfur

Congost del sud-est d’Islàndia format per l’erosió de l’aigua  de les glaceres del riu Fjadrá. El paisatge és fascinant a l’hivern amb el glaç i a la primavera amb formacions de roca cobertes d’herba i molsa.

Steinavötn

Aiguamolls a la zona del fiord d’Aust on a vegades s’hna produït danys a la carretera propera..

Stafafell

Congost del riu Jokulsä entrant per la planura de la seva desembocadura, natura sorprenent amb altes tarteres plenes de roques de riolita.

Islàndia

Les Cascades

A l'hivern l'aigua es barreja amb el gel i a la primavera amb el desglaç, els salts d'aigua tenen una força i una bellesa incomparables.

Gullfoss

Una de les famoses cascades d’Islàndia, amb un doble salt d’aigua enmig d’una falla basàltica.

Seljalansfoss i Gljúfrabúi

Salt d’aigua de 65 metres d’alçada que prové de la glacera Eyjafjallajökull. Molt a prop i sovint ignorada hi ha la cascada amagada de Gljúfrabúi a l’interior d’un estret congost.

Skogafoss

Les aïgues cauen des d’un penya segat, de 60 metres d’alçada i 25 d’amplada essent una de les més altes d’Islàndia.

Svartifoss

La cascada negra envoltada de fosques columnes basàltiques que li donen un atractiu molt especial.

Hengifoss

Situada en un indret grandiós, al fons d’un profund congost, envoltat de roques basàltiques, és la segona cascada més alta d’Islàndia amb 128 metres de caiguda.

Dettifoss

Cascada que prové de la glacera Vatnajökull és la més poderosa d’Europa amb 100 metres d’amplada i una caiguda de 45 metres.

Godafoss

La cascada dels Déus una de les més amples, obertes i atractives d’Islàndia.

Kvernufoss

La cascada amagada, paratge natural al fons d’un congost, lloc molt poc conegut i de gran bellesa.

Islàndia

Les platges

Les platges de sorra negra volcànica són d'una gran bellesa i representatives dels símbols naturals d'Islàndia, el gel i el foc.

Reynisfjara

Paratge natural que impresiona per la seva grandiositat amb una mar molt perillosa per les grans i sobtades onades i per les fortes marées i corrents marines. Al mig de la platja s’aixeca el penya-segats de Dyrholaey amb el far, les imponents formacions basàltiques i els pilars de roca que surten de la mar.

Stokksnes

Una de les platges més boniques del món, bellesa salvatge, aspecte dramàtic, altes muntanyes i dunes de sorra negra.

Diamond beach

Platja salvatge amb fort vent i onatge, de sorra negra volcànica, on desemboca l’aigua del llac Jökulsárlon per on arriben al mar els troços de gel que es desprenen de la glacera.

Hvalnes

Un dels grans miradors d’Islàndia ubicat en un sortint rocós damunt la costa, avui parc natural. Lloc solitari, poc freqüentat amb uns paisatges espectaculars.

Laekjavik

La bellesa de l’indret es veu en un tram de carretera, paral·lela a la costa, encaixada entre altes muntanyes de roca volcànica i la mar. Aquest indret, un dels més bonics d’Islàndia, conté un  paisatge immens, agrest, solitari, on el blanc de l’escuma de les onades copejen les roques i els pilars que surten de la mar.

Hvitserkur

Formació rocosa de forma singular ubicada al mig de la platja a la península de Vatnsnes, al fiord d’Hunaf. L’indret és una reserva d’aus i foques marines.

Islàndia

Els fiords

Autèntiques joies naturals d'Islàndia es troben al nord, est i oest. Els fiords, allunyats del turisme massiu, són llocs tranquils amb paisatges espectaculars, d'altes muntanyes gairebé sempre nevades, petits pobles on es pot gaudir de la natura en estat pur.

Papafjördur

Al sud-est d’Islàndia a prop de Höfn, i de la principal carretera de circumvalació, trobem aquest petit fiord protegit per altes muntanyes amb el riu Fjardará. El paisatge genera una estranya sensació de pau i solitud.

Eyjafjördur

Situat al nord d’Islàndia és un dels fiords més llargs (60 kms.) i una amplada de 6 a 25 Kms. Al petit poble pesquer de Hauganes,  hi han sortides per l’albirament de balenes a les fredes aigües del fiord, una de les millors experiències que es poden fer. Durant la navegació ens veiem acompanyats pels crits i el vol de centenars de gavines.

Islàndia

Les geleres

A Islàndia hi han unes 400 geleres un dels principals atractius.

Fjallsjökull

La gelera i la llacuna provenen del gran glaciar Vatnajökull i és un lloc encantador, solitari, gens visitat amb un silenci extraordinari on només s’escolta el soroll del fort vent i el cruixir del gel.

Jökulsárlon

Gran llac glaciar un dels més populars d’Islàndia, amb gran nombre de foques marines on, a l’època del desglaç, els icebergs que es desprenen de la gelera Breidarnerkur es desplacen fins el mar. A la platja dels diamants els troços de gel de la glacera es troben damunt la platja.

Svínafellsjökull

Una de les geleres on es pot accedir més a prop, però és un lloc molt perillós per la seva superfície irregular plena de crestes i profundes fisures que dificulten el seu accés.

Penínsules

Reykjanes

La península de Reykjanes és una zona de gran activitat geotèrmica,amb gran varietat de paisatges: camps de lava, muntanyes de tova volcànica, penya-segats i platjes de sorra negra.

Valahnúkamöl

Penys-segats formats pel camp de lava que arriba al mar, erosionat per les fortes onades d’aquesta zona, platja de pedres volcàniques arrodonides i el far de Reykjanes, el més antic d’Islàndia, damunt d’una colina de tova volcànica.

Snaefellsnes

La península de Snaefellsnes és un resum d’Islàndia amb paisatges naturals molt variats on podem veure, volcans, fiords, geleres, camps de lava, planures solitàries i petits pobles

Kirkjufell

La muntanya de l’església d’orígen volcànic s’aixeca, solitària, 463 metres damunt el fiord de Grundar. A nivell paisatgístic, és una de les imatges icòniques d’Islàndia acompanyada d’una petita cascada.

Hellnahraun

Camp de lava que arriba fin el mar a l’extrem sud-occidental d’Islàndia, Península de Snaefellsnes, zona de condicions climàtiques extremes, poc concorreguda, un dels paisatges més atractius.

Islàndia

Els volcans

Islàndia té més de 30 volcans actius que donen lloc a un dels paisatges més fascinants de la Terra. El foc i el gel formen part de la història i la cultura dels islandesos.

Geysir

Zona geotèrmica situada al sud d’Islàndia famosa pels geysers i fonts termals. El Gran Geyser, llença periòdicament aigua bullint fins a 80 metres d’alçada.

Hverfjall

Volcà considerat com un dels més grans del món amb un cràter de forma cònica de 1.000 metres de diàmetre. Des de la part superior a 400 metres d’alçada hi han unes vistes privilegiades del llac Myvatn i el poble de Dimmuborgir

Myvatn

La zona del llac Myvatn, ubicada en la Dorsal Atlàntica s’alimenta de fonts subterrànies calentes i fredes, i té gran activitat volcànica i el paisatge és de gran bellesa.

Hverir

Al nord d’Islàndia Hverir situada en fisures d’una zona volcànica activa és un paisatge desolat, irreal, on es troba el volcà Krafla, les fumaroles de Namafjall que desprenen gas sulfurós, la cova de lava termal de Grjótagjá i les fisures

Laufskálavarda

Camp de lava on els viatges que travessen el desert de Myrdalssandur tenen per costum amuntegar pedres per fer un monticle, símbol de la bona sort.

Cavalls

El cavall islandés és una raça autòctona sense cap barreja estrangera. És un animal elegant que es veu per tota la illa, de doble pelatge per poder resistir un clima extrem.

Aurores Boreals

Islàndia per la seva latitud és un lloc on es veuen les llums del nord. Les platges solitàries de Stokknes i del parc natural de Hvalnes són tot un espectacle de llums de colors ballant en el cel.

Islàndia

Ciutats