Sobre mi


Vaig néixer a Badalona l’any 1949, persona inquieta, apassionat des de petit per la natura, m’agrada viatjar, conèixer països i altres cultures.

Fotografia

La fotografia ha estat la meva afició i passió. Passió que s’inicia als 14 anys amb la primera càmera que van regalar-me els meus pares. La Secció Fotogràfica del Museu Municipal de Badalona, va ser l’inici de la meva participació en concursos fotogràfics on vaig guanyar nombrosos premis. De tots ells guardo un record especial del primer premi del III Concurs Nacional de Transparències en Color de l’any 1975, guardonat amb una reproducció de la Venus de Badalona.

Als anys setanta compaginava els estudis de Dret a la Universitat de Barcelona, amb la formació fotogràfica a l’Escola Industrial de Barcelona, on vaig treure’m el títol de fotògraf professional. Col·laborava amb el rotatiu La Vanguardia a les pàgines del dominical de color i feia reportatges per a diverses agències, revistes, editorials i fotos de col·leccions de moda.

La Societat Francesa de Fotografia l’any 1977 em va convidar a exposar a París, tot un repte, amb la mostra titulada “La Geometria del Color”. De l’exposició vaig tornar satisfet per la bona acollida i crítica del públic francès.

Finalitzats els estudis de Dret, la vida, laboralment em va portar per altres viaranys al marge de la fotografia. Però la meva gran afició i passió per la fotografia l’he seguit practicant en tots els viatges que he fet al llarg de la meva vida.

Pintura

De petit m’agradava pintar i tenia facilitat pel dibuix. I no va ser fins a l’any 2007 quan vaig decidir-me a practicar aquesta afició. Van ser els pintors Antoni Granja Llobet  i Josep Cruañasconèixer, amics i mestres, els principals responsables. A l’acadèmia d’Antoni Granja a Granollers vaig aprendre, durant tres anys, la tècnica del dibuix i la pintura i van ser els consells i el suport de Josep Cruañas els que van fer-me aprendre i gaudir de l’art de la pintura.

Fotografia, afició i passió que juntament amb la pintura he pogut practicar intensament arribada l’edat de la jubilació. Activitats que faig per pur plaer, seleccio el que més m’agrada sense condicionants comercials. M’agrada reflectir la bellesa de la natura, tranquil·la, salvatge, canviant, sempre atractiva. Captar els seus ambients i colors, segons la llum i les èpoques de l’any..