La floració dels arbres fruiters

La floració dels arbres fruiters quan s’acosta la primavera fa que els camps s’omplin de colors i textures d’una gran dolçor i bellesa. A principis del mes de març a diversos punts de Catalunya, però especialment a l’horta del Baix Segrià, els camps es vesteixen amb les seves millors gales. Contemplar la gran extensió d’arbres fruiters, amb les seves formes i colors és una sensació imperdible.

Línies i colors

La floració dels arbres de fruita dolça: préssecs, nectarines, paraguaios… fan que el paisatge de l’horta sembli irreal. L’extensa plana del Segrià és transforma en una mena de mantell que tenyeix el paisatge, d’un color rosat gairebé fúcsia, esquitxat pels tons blancs i rosats pàl·lids dels camps d’ametllers.

La plana del Segrià

El Baix Segre, subcomarca del Segrià, vertebrada per l’últim tram del riu Segre és on la floració presenta un espectacle més imponent. Els pobles del sud del Pla de Lleida com Aitona, Torres de Segre, Soses, Serós, La Granja d’Escarp, Massalcoreig i Alcarràs  reben cada any la visita de persones de tot Catalunya i de diverses parts del món atrets per gaudir de l’esclat de colors dels seus camps. Els municipis organitzen activitats, rutes i trobades per recórrer aquest paisatge efímer que es pot contemplar, ja sigui anant per lliure o mitjançant visites guiades. La visió a peu de camp o des dels principals miradors com els turons de la Serra de Brisa, l’Ermita de Sant Joan de Carratalà i el poblat de Genó són espectaculars. A continuació us proposo fer un recorregut fotogràfic per l’horta del Baix Segrià.