Natura i art

El Cap de Creus punt més oriental de la Península Ibèrica on els Pirineus s’endinsen dins del mar, és natura i art. El paisatge salvatge, aspre, rocallós, a vegades inhòspit. La configuració geològica és singular i única, on les forces de la natura en el decurs dels anys, l’han anat treballant i modelant per crear a les roques veritables obres d’art.

El Club Med

La zona del Cap de Creus avui natural, no sempre ha estat així, fins no fa gaires anys bona part de l’espai més valuós estava tancat, privatitzat i malmés, per l’urbanització Ciutat de Vacances de la multinacional estrangera, Club Mediteranée.

Espai recuperat

Tancada l’urbanització i enderrocades les edificacions, un pla de remodelació, ha permès recuperar i tornar a regenerar aquest important patrimoni natural que mai s’havia d’haver alterat.

La zona del Cap de Creus avui és patrimoni arquitectònic de tots de bellesa incomparable per l’interès biològic, geològic i paisatgístic. Un espai protegit com a Parc Natural que fa que sigui un dels millors paratges naturals que avui podem trobar a Catalunya.

Bellesa paisatgística

El Cap de Creus és on surt el primer raig de sol i un lloc ideal per fer diverses coses com: veure com s’aixeca el dia i surt el sol damunt del mar; passejar i descobrir els diversos i atractius racons; i per gaudir d’una natura canviant, a vegades hostil i desfermada.

El Cap de Creus és un paratge que no pot deixar-te mai indiferent. Passejar per damunt de les roques ens permet escoltar el soroll del vent violent s’hi bufa la tramuntana, la remor de la força de les onades trencant damunt els penya-segats, o els crits potents i estranys de les gavines.

La zona del Cap de Creus no és un lloc per anar amb presses, mereix ser contemplada amb molt deteniment, única forma de poder admirar i copsar la bellesa de les formes, els colors i les textures de l’indret.

Inspiració artística

La força i singularitat del paisatge ha fet del Cap de Creus un lloc on es combina la natura i l’art. Un paisatge que ha servit com a font d’inspiració a diverses activitats artístiques, com la literatura, la pintura, la música i el cinema.

A la meva propera publicació de la web vull dedicar-li un ampli espai per fer un recorregut fotogràfic per aquells llocs del Cap de Creus, zona nord de la  Costa Brava, que més m’han agradat. Espero que la seva publicació també us faci despestar i fer volar l’imaginació artística.