El Congost de Montrebei

El Congost de Mont-rebei una de les formacions naturals més importants i impactants de Catalunya. La serra del Montsec que tanca longitudinalment la vall d’Àger, es veu travessada pel congost que les aigües de la Noguera Ribagorçana, han anat excavant al llarg dels segles,

El Congost

El congost de Mont-rebei, frontera que divideix Catalunya de l’Aragó, no pot deixar indiferent a ningú. La visió de les altes parets de roca que s’alcen a banda i banda, amb només 20 metres d’amplada a la part més estreta, configuren un escenari corprenedor.

Excursions a peu o navegant

El congost, antic pas natural per comunicar el sud amb el nord, avui es pot fer a peu mitjançant un camí excavat a la roca no fa gaires anys, o bé fer-ho navegant damunt les aigües. El recorregut des d’Àger s’inicia al coll de la Pertusa, amb unes vistes panoràmiques espectaculars del pantà de Canelles quan s’endinsa dins del Congost i finalitza a la cua del mateix amb un bonic bosc de ribera, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga.

Paratge natural

El paisatge del Congost és agrest, salvatge, natural, de gran valor ecològic on hi podem veure que el sobrevolen un gran nombre d’aus.

Excursions en Caiacs

El Congost de Mont-rebei una de les formacions naturals més importants i impactants de Catalunya. En aquest indret una de les visions més atractives la podem gaudir des de les aigües de la Noguera Ribagorçana.

Pantà de Canelles

Existeixen diverses empreses a Àger que organitzen excursions, en caiac i en barca, al Congost. El recorregut parteix de l’embarcador situat al pantà de Canelles, municipi de Corça (Àger), i mitjançant un recorregut per aigües tranquil·les ens permet endinsar-nos i gaudir pausadament de la bellesa del Congost.

Mont-rebei en caiac

La visió del Congost de Mont-Rebei des de l’aigua, és magnífica, imponent i la millor forma d’apreciar les dimensions reals de l’indret. Damunt del nostres caps s’aixequen centenars de metres les parets de roca que semblen tallades a pic i la gran estretor del pas.

Escalada. Les parets de roca del Congost , perfectament i els cingles de la Serra del Montsec, proporcionen un gran nombre d’atractives vies d’escalada de diferents nivells i dificultats.