La Coma de Burg
vall alta, ampla, molt tranquil·la, amb boscos de diverses espècies vegetals que generen una simfonia de colors a la tardor. A la Coma de Burg s’accedeix per la cruïlla on conflueixen les tres valls, Ferrera, Cardós i de Burg. Aquesta vall sobretot a la tardor és un dels paisatges més atractius de Catalunya.
Tírvia
Tírvia, poble de muntanya damunt d’un turó a l’entrada de la Coma de Burg, enclavament estratègic i magnífic mirador natural, envoltat d’una natura verge espectacular.
Sant Feliu de Tírvia, antiga església preromànica situada al mig del poble molt afectada per la Guerra Civil i restaurada l’any 1943. L’església, de grans dimensions, té com a element singular el campanar de quatre pisos d’alçada, amb espitlleres, construït amb totxana i ciment recobert amb arrebossat. La porta d’entrada és de mig punt amb arcuacions en degradació.
Burg
Més amunt de Tírvia trobem a gairebé 1.300 metres d’alçada el petit poble de Burg, d’uns 40 habitants, adossat a la muntanya al costat del barranc del seu nom.
Sant Cristòfol o Sant Bartomeu de Burg, església romànica del segle XI, d’una sola nau amb capelles laterals, torre-campanar i murs de pedra amb arrebossat.
Sant Francesc de Burg, petita capella romànica situada a les afores del poble. La capella d’una sola nau, té l’encavallada de fusta interior ensorrada, i només es conserva la façana amb porta d’arc de mig punt, dues finestres i rematada per un senzill campanar d’espadanya.
Farrera
El poble de més alçada a gairebé 1.400 metres, centre administratiu amb poc més d’un centenar d’habitants. Farrera és un poble molt silenciós i un magnífic mirador de la Coma de Burg.
Sant Roc de Farrera, església del segle XIII situada al centre del poble, adossada a la roca té com a element més singular l’ample arcada per on passa el carrer Major. Al damunt de l’arcada s’aixeca el campanar que a la base és de planta quadrada i octogonal a partir de la planta segona.
Alendo
Petit poble aïllat de poques cases en filera situat entre els barrancs de Farrera i Mallolis.
Santa Eulàlia d’Alendo, petita ermita romànica del segle XII situada a les afores d’Alendo damunt d’un turó rocallós, mirador privilegiat de la vall de la Coma de Burg. L’ermita d’una sola nau, absis semicircular i campanar d’espadanya de dos ulls és d’una gran senzillesa arquitectònica i bellesa.