Fira d'Àger

Fira i activitats a Àger, punt estratègic, entorn natural, patrimoni històric.

A Àger els mercats i les fires han estat un tret històric essencial de la seva vida econòmica, i comercial. Tradició que des de fa uns anys s’ha recuperat amb la celebració de la fira artesanal que té lloc els primers dies del mes de desembre. La fira s’ha convertit en un gran espai d’exposició per gaudir dels productes artesanals més típics de la zona del Montsec i entorns, com són les ametlles, la mel, l’oli, els embotits, els formatges o per veure la demostració d’antics oficis artesans (terrissaire, cisteller, picapedrer, fuster, ferrador,…). La fira s’acompanya amb activitats lúdiques, i espectacles d’animació.

Visites durant la fira

Fira i activitats a Àger, punt estratègic, entorn natural, patrimoni històric. El dia de la fira artesanal els visitants poden gaudir d’una jornada de portes obertes per visitar el seu patrimoni històric, la magnífica Col·legiata de Sant Pere d’Àger.

Antiga Farmàcia Montardit a la plaça major d’Àger, la fira artesanal permet visitar també una petita joia amagada, l’antiga farmàcia modernista de la família Montardit. Espai molt ben conservat, on es poden veure els pots, ampolles, documents, diplomes, dietaris, receptaris, estris per fer alquímia i medicaments, tal com estaven el dia que es va tancar l’any 1937. Un bonic record del passat que cal conservar.

Observació del cel

Fira i activitats a Àger, punt estratègic, entorn natural, patrimoni històric.

El millor cel de Catalunya. 

La vall d’Àger gaudeix del millor cel de Catalunya, reconegut a nivell internacional per la baixa contaminació lumínica, bones condicions climatològiques, baixa pluviometria i altitud. Lloc ideal  per a l’observació i estudi del cel. El Parc Astronòmic del Montsec, inaugurat a la tardor del 2010, és un centre d’investigació, d’educació i divulgació on es troba el telescopi més gran i avançat de Catalunya. La visita guiada, apassionant i recomanable, ens permet conèixer, observar i gaudir de l’univers.