Els llums de Sant Pau  ens permeten gaudir d’una nova i atractiva visió d’aquest recinte, autèntica joia de l’arquitectura modernista catalana. L’espectacle de llums, colors i música ens ofereixen una visió encisadora dels pavellons de l’antic hospital.

El Conjunt de Sant Pau

Al capdamunt de l’avinguda Gaudí sobresurt la majestuosa silueta de la torre del conjunt modernista de Sant Pau, l’antic hospital va ser declarat Patrimoni Mundial per l’UNESCO l’any 1997. Després d’una llarga restauració i readaptació dels usos, va ser inaugurat l’any 2014 com a Centre del Coneixement amb entitats i projectes dins de l’àmbit de la salut, l’innovació i la sostenibilitat.

La façana

Formada per tres cossos separada del carrer per una tanca a una distància que permet contemplar i gaudir de la majestuositat del conjunt. La part central, la més atractiva i decorada, té tres nivells d’alçada i quatre pilastres de pedra.

La torre

La façana es corona amb una torre de 32 metres d’alçada, esvelta, d’estil neogòtic, sostinguda per quatre contraforts de pedra, amb rellotge i rematada per una gran creu.

Conjunt modernista.

Els llums de Sant Pau  ens permeten gaudir d’una nova i atractiva visió d’aquest recinte, autèntica joia de l’arquitectura modernista catalana. El conjunt obra de Lluis Domènech i Muntaner, finalitzat l’any 1921 pel seu fill Domènech i Roura.

Gran plaça interior

El conjunt de pavellons del recinte s’ubiquen al voltant i al mig d’una gran plaça interior amb jardins, que fa de nexe d’unió dels diversos elements del conjunt modernista.

Pavellons bessons

A banda i banda de la gran plaça interior es troben quatre pavellons modernistes bessons, dedicats a: la Puríssima, i als sants Salvador, Leopold i Rafael.

Pavellons singulars

Al mig del recinte modernista envoltats de dues grans places hi trobem tres pavellons que per les seves mides, formes i alçades són diferents dels pavellons bessons del seu entorn.

Pavelló de l’Administració és troba a l’entrada, és el més gran format per tres cossos, el cos central neogòtic és el més espectacular, molt decorat i on s’aixeca l’esvelta torre amb el rellotge.

Pavelló d’Operacions es troba al mig del recinte dedicat als sants Leopold i Rafael, patrons dels metges i apotecaris.

Pavelló del Convent, tanca el recorregut amb tres edificis units, el central estava destinat a convent de les germanes de  l’hospital i els altres dos a farmàcia i cuines.