El vol lliure a Àger, és una activitat d’aventura que podem practicar en uns entorns naturals i paisatges privilegiats.

El vol lliure a Àger

La vall amb una tradició de més de 30 anys de pràctica del vol s’ha convertit en un dels punts reconeguts a nivell internacional. La vall d’Àger per la seva orientació, Est-Oest, gran desnivell físic, zona totalment lliure d’obstacles, bona meteorologia i corrents tèrmiques degut a les grans parets de roca de la serra del Montsec, la converteixen en una de les millors zones per enlairar-se i poder agafar grans alçades de vol.

Campionats.  A Àger es pot practicar el vol lliure durant gairebé tot l’any i la vall reconeguda a nivell mundial, celebra diverses proves i campionats d’àmbit nacional i internacional. La serra del Montsec disposa de diverses zones d’enlairament de fàcil accés amb vehicle.

Entorn privilegiat

El vol a Àger, en qualsevol de les modalitats, permet gaudir d’uns paisatges i entorns privilegiats, de la vall, de la Serra del Montsec, dels cims dels Pirineus català i aragonés, del Congost de Mont-Rebei amb l’embassament de Canelles i del pantà de Camarasa.

Activitats d’aventura al cel

A Àger, hi han diverses escoles de vol, amb pilots professionals amb llarga experiència, que ensenyen la tècnica i secrets del vol. Les escoles garanteixen, a qualsevol persona i edat, la possibilitat de gaudir de la sensació de volar i poder fer-ho, amb total comoditat i seguretat.

Parapent, Aeronau ultralleugera, senzilla i flexible, permet practicar un dels vols més lents, suaus, tranquils i espectaculars, que pot experimentar una persona imitant els ocells. El vol biplaça amb la persona asseguda i acompanyada d’un pilot professional permet gaudir del paisatge i de la sensació de volar.

Ala Delta

Aeronau on la vela té forma de delta, requereix més temps de muntatge, major tècnica, agafa més velocitat i el vol es realitza en posició horitzontal.